5/12/08

Excursió al Turó de l'Espluga

Uns quants companys de feina aquest matí hem fet una excursioneta pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Hem estacionat els cotxes a l'aparcament de l'Alzina del Salari, hem començat amb una pujada durilla per una pista de conglomerat asfàltic, que és un tipus de terreny típic de la zona. En una certa cota hem trobat pista de terra, un paviment més natural i més d'acord amb un trekking pel bosc. Fins aquell moment el guia ho controlava perfectament, però en arribar al coll de Tanca ens hem adonat que el guia fluixejava... potser degut a la barretina que duia i li sobreescalfava latesta. Amb excuses que ho tenia controlat, ens ha dut a veure unes magnífiques vistes del Paller de Tot l'any, el Castellsapera i Montserrat, tot i que alguns no es veien del tot pels núvols. Com que ràpidament hem percebut el risc de perdre'ns i morir per inanició hem hagut de fer l'esmorzar. Aquest ha estat força fluix, ja us ho podeu imaginar: bocates, olives arbequines, formatge, llonganissa Carrefour, galetes, vinillu (per cert molt bo), galetes del Ikea, xocolata de diversos gustos, fruita, etc.. Bé una cosa molt improvisada que ha durat quasi una hora... jeje... Durant l'esmorzar teníem l'esperança de conèixer una guineu de la zona que s'apropa als excursionistes perquè li donin menjar. No ha pogut ser aquesta vegada, probablement la guineu ja ha marxat de pont. Havent fet l'intercanvi de pesos de la motxilla a la panxa, hem posat el turbo i hem fet camí per la carena de l'Espluga fins arribar al Turó del mateix nom. Allà, hem pogut recuperar-nos i veure una de les típiques construccions sota de les imenses roques de conglomerat. Després, hem retornat per l'altre costat direcció a la font de la Pola. Una altra vegada, sota un roc imens, hem descansat i hem tornat a fer un mos, ja que feia pocs minuts que no havíem ingerit aliment. Retornant a la ruta hem passat pel costat d'unes antigues tombes que semblaven més un cau d'algun bitxo força gros. Arribats al coll de Tres Creus, hem pogut visitar el magnífic pessebre que es posa en aquestes dates i disposa d'un bloc de notes per deixar-hi els missatges que vulguis. Finalment, hem arribat a la zona d'aparcament del cotxe, i exhausts i cansats hem emprès el retorn.

5 comentaris:

  1. Aquest matí m'he diverti, he caminat, he rigut, m'he atipat i he suportat el pas imposat pel guia, així que companys, m'apunto a la propera, quan us donin un pontet o us prengueu un dia d'assumptes propis, si us plau... aviseu al jubilat.

    Gerard

    ResponElimina
  2. L'ordre exacte ha estat:
    Ens hem atipat, hem rigut i hem caminat.
    Aquest ordre,a mi ja m'està bé!!!
    Josep Maria

    ResponElimina
  3. Nois, veient aquest fabulós esmorzar amb olivetes i vi que heu fet i les magnífiques vistes, a la propera m'apunto segur, enacara que tingui un encostipat de cavall!
    Laia

    ResponElimina
  4. Soc el guia i no ens vam perdre en cap moment. En tot cas vam variar la ruta per allo de la monotonia.
    Si voleu, la propera la preparo per perdrens i sabreu el que es bo.
    Del mes i mig no baixarem, en tornar a casa
    Salut!

    ResponElimina
  5. Nen, tu també estàs jubilat. (pencant 3dies al mes!)
    ijo, al pencar molt més que tu...
    Només voldria, atipar-me. riure i...
    caminar per la montanya i perdrem? Ni boig!
    xavi

    ResponElimina